baner.jpg

FAQ


 

Czy Laminine jest na receptę?
Nie. Aby zażywać Laminine nie potrzeba recepty. To całkowicie naturalny suplement diety, zawierająca jedynie najlepsze składniki odżywcze.

Jak nabyć produkt?
W celu zakupu produktu proszę o kontakt pod numer telefonu 501-445-876, skype: legregory2, ewentualnie można skorzystać z formularza kontaktowego, lub e-maila: legregory667@gmail.com. Obecnie mieszkańcy już 24 krajów świata mogą kupić produkty LPGN.

 W Polsce Laminine oraz pozostałe 3 suplementy uzupełniające można zakupić u konsultantów w cenie detalicznej, lub zarejestrować się do Firmy za pośrednictwem konsultanta aby otrzymywać produkty w cenie hurtowej z magazynu w Holandii w ciągu 4 - 5 dni roboczych "pod drzwi".

Istnieje też możliwość bezpośredniego zakupu w LPGN lub samodzielnej rejestracji poprzez reflink:

legregory.mylifepharm.com

 

Jaka jest zalecana dawka Laminine?
Optymalna dawka dla dorosłych to 2 kapsułki przed śniadaniem i 2 kapsułki przed snem przez pierwsze 15 dni, a następnie 1 kapsułka rano i 1 w godzinach wieczornych.
Dawka profilaktyczna to 1 kapsułka dziennie, jeśli czujesz się dobrze, uważasz że jesteś zdrowy i pełen energii.
Kapsułki zażywamy 30 minut przed posiłkiem lub 2 godziny po.

Czy mogę wziąć Laminine na czczo?
Tak. Biorąc na pusty żołądek, pomagamy składnikom lepiej i szybciej się wchłaniać niż w przypadku podjęcia z posiłkiem. Pijemy dużo wody podczas zażywania Laminine.

Jak Laminine pomaga w walce ze starzeniem się?
Wraz ze starzeniem się człowiek ogólnie odczuwa zmniejszoną energię i niższe libido. Wielu seniorów szuka nowego celu w życiu po przejściu na emeryturę, zmaga się z chorobą, czy pomniejszonymi zdolnościami umysłowymi. Laminie może pomóc we wszystkim. Mimo iż nie odwróci zegara biologicznego, może zrobić wiele aby osoba poczuła się młodsza, miała więcej energii, wytrzymałości, nabyła nowy zapał do życia i cieszyła się ogólnie lepszym poziomem sprawności.

Czy dzieci mogą zażywać Laminine?
Suplementy diety generalnie mogą być spożywane przez każdą grupę wiekową. Są dzieci w wieku 2 lat, które przyjmują Laminine jako suplement i wykazują znaczą poprawę ogólnego samopoczucia. Jeśli dziecko ma specjalne obostrzenia żywieniowe, przed podjęciem Laminine należy skonsultować się z lekarzem.

Czy Laminine jest bezpieczna dla kobiet w ciąży lub karmiących?
Suplementy diety z reguły są bezpieczne dla wszystkich. Najlepiej jednak skonsultować się z lekarzem, jeśli planujesz zażywać Laminine. Formalnie aminokwasy zawarte w Laminine będą korzystnie wpływać na twoje zdrowie i homeostazę.

Czy przedawkowanie Laminine jest bezpieczne?
Teoretycznie nie można przedawkować Laminine ponieważ jest to suplement diety. Zażycie więcej niż 4 kapsułek dziennie można uznać za dawkę ponad normę. Jednak jest to konieczne jeśli organizm potrzebuje dużej naprawy i regeneracji (np choroba nowotworowa, niewydolność nerek lub serca, cukrzyca). Jeśli odczuwasz dyskomfort przy takich dawkach, zawsze można przejść na niższe.

Czy istnieją skutki uboczne podczas brania Laminine?
Laminine jest naturalnym suplementem diety, zawierającym najlepsze składniki odżywcze, więc można ją zażywać bez obaw. Możesz odczuć bardziej „zrelaksowany” umysł, powodujący dłuższy sen niż zwykle. Niektóre osoby w ciężkich stanach mogą poczuć nieco podwyższoną temperaturę. Krew szybciej krąży przez co ekstrakt szybciej przedostaje się do stawów i narządów. W niektórych przypadkach może wystąpić łagodna detoksykacja w kilku formach. Jeśli wystąpią takie skutki uboczne, trwają one przez krótki okres czasu.

Czy mogę zażywać Laminine razem z lekami lub witaminami?
Do tej pory nie stwierdzono interakcji z lekami czy witaminami. Laminine wspiera i dobrze współpracuje z innymi suplementami diety. Sugeruje się aby przyjąć  Laminine 2 godziny przed lub po zażyciu lekarstw lub innych suplementów.

Jaka jest jakość ekstraktu z kurzego jaja?
Ekstrakt stosowany w Laminine pochodzi z jaj wysokiej jakości, od kur z wolnego wybiegu. Nie żyją w zamknięciu, nie są poddawane innym stresującym czynnikom. Wpływa to na większe stężenie dobroczynnych składników. Kury hodowane na fermach, w których jest przepełnienie, nieprawidłowe odżywianie, brak świeżego powietrza lub słońca, niewielka przestrzeń –  produkują jaja gorszej jakości.

Czy występuje jakieś ryzyko dla zdrowia?
Produkt zawiera w 100% czyste farmaceutyczne składniki i jest regularnie testowany, aby zapewnić bezpieczeństwo i wysoką jakość. Składniki produktu to białko z 9-dniowego zapłodnionego kurzego jaja, biało rybie i roślinne, wszystkie one są żywnością funkcjonalną. Laminine jest produkowana w USA pod ścisłą kontrolą FDA, określoną normami GMP. Suplement ma doskonałą ogólną tolerancję, nie ma doniesień o jakichkolwiek działaniach niepożądanych.

Czy istnieją badania kliniczne potwierdzające skuteczność Laminine?
Tak, istnieją badania kliniczne potwierdzające jej skuteczność. Laminine jako produkt wprowadzono dopiero w 2011 roku. Jednak jej główny składnik – wyciąg z 9-dniowego zapłodnionego kurzego jaja – odkryty przez dr Davidsona, potem zapomniany na dziesięciolecia, został objęty badaniami w 1980 roku przez norweskich naukowców, w 2000 roku zapoczątkowano następny poziomu badań naukowych i badań klinicznych. LifePharm poszukując  najlepszego suplementu żywnościowego  zwróciło uwagę na te badania, co zapoczątkowało stworzenie Laminine.

Dlaczego Laminine jest sprzedawana poprzez marketing sieciowy?
Firma LifePharm Globalna, która jest właścicielem Laminine, dla dystrybucji produktu przyjęła model biznesowy jakim jest MLM. Zamiast sprzedawać produkt z wykorzystaniem tradycyjnej reklamy i promocji w detalicznych punktach, wybrała Network Marketing, który okazał się lepszym i bardziej skutecznym sposobem sprzedaży. Najlepszym sposobem dystrybucji takiego unikalnego produktu jak Laminine, jest poprzez osobiste świadectwo w trakcie rozmowy z potencjalnym partnerem. Ponadto, narzędzia marketingowe mogą pomóc użytkownikom poprawić znacznie swoją sytuację  finansową.

 

Laminine OMEGA+++ Najczęściej zadawane pytania.


Kiedy najlepiej przyjmować Laminine OMEGA+++?
By jak najlepiej przyswoić składniki Laminine Omega+++, rekomendujemy przyjmowanie jej z jedzeniem, lub około 15 minut przed posiłkiem.

Ile kapsułek zawiera opakowanie Laminine Omega+++?
Każde opakowanie zawiera 30 kapsułek żelowych.

Ponieważ już biorę Laminine, czy dodanie do mojej diety Laminine Omega+++ nie spowoduje, że tego wyciągu z zapłodnionego jaja nie będzie zbyt dużo w moim organizmie?
Dodanie Laminine Omega+++ do codziennej suplementacji Laminine nie spowoduje, że ww. wyciągu będzie za dużo – w Laminine Omega wyciąg z zapłodnionego jaja jest jedynie dodatkiem.

Co wyróżnia Laminine Omega+++ od podobnych suplementów znajdujących się na rynku?
Laminine Omega+++ w unikalny sposób łączy w sobie najwyższej jakości, najbardziej bezpieczne składniki o najwyższej sile działania: kwasy tłuszczowe omega, koenzym Q10 w rozszerzonej wersji oraz witaminę K2, które zapewniają skuteczne działanie produktu.

Laminine Omega+++ zawiera także dodatek w postaci wyciągu z zapłodnionego jaja kurzego, różniąc się tym od innych podobnych produktów z kwasami omega na rynku.

Laminine Omega +++ jest wielozadaniową formułą stworzoną głównie do wspomagania i polepszenia pracy układu krążenia. Synergistyczne połączenie wszystkich składników zapewnia ich harmonijną współpracę, zwiększając w ten sposób działanie każdego z nich.

Czym jest sardela peruwiańska i w jaki sposób jest ona lepsza od oleju z łososia/oleju z dorsza, który teraz biorę?
Firma LPGN pozyskuje olej rybny z sardeli peruwiańskiej, morskiej ryby pochodzącej z rodziny anchois, płynącej z Prądem Peruwiańskim na wybrzeżu Południowej Ameryki niedaleko Peru, gdzie znajduje się czysta i przejrzysta woda. Plankton zjadany przez sardele w tym regionie jest bogaty w DHA i EPA, co powoduje, że owe ryby maja najwyższe stężenie DHA i EPA w porównaniu do innych gatunków ryb. Olej rybny zostaje poddany destylacji cząsteczkowej oczyszczającej z brudu i toksyn, jak również jest testowany przed i po tym procesie, by zapewnić bezpieczeństwo jego konsumpcji.

Czy olej rybny z Omega+++ daje posmak rybi po zażyciu suplementu?
Ponieważ nasz olej rybny jest poddawany destylacji cząsteczkowej usuwającej potencjalne toksyny, jak również jest testowany przed i po tym procesie, w związku z tym nie powinno być żadnego posmaku rybiego bądź nieprzyjemnych efektów końcowych z powodu zażywania Laminine Omega+++.

Czy są jakieś działania niepożądane związane z jakimkolwiek składnikiem Laminine Omega+++?
Nie ma żadnych udokumentowanych przypadków niepożądanych efektów. Laminine i Laminine Omega+++ są bezpieczne i skuteczne, zażywane według naszej rekomendacji. Proszę wziąć pod uwagę ostrzeżenie o możliwych reakcjach alergicznych: zawiera jaja, soję i ryby. Jeżeli masz jakieś wątpliwości, jak twoje leki mogą wpływać na działanie Laminine albo Laminine Omega+++, powinieneś skonsultować się ze swoim lekarzem.

Co robić, jeśli już zażywam trzy oddzielne suplementy z kwasami omega, witaminą K2 li koenzymem Q10. Czy powinienem je odstawić?
Laminine Omega+++ jest dobrze skomponowanym suplementem diety łączącym kilka ważnych składników. Tworząc suplement „wszystko w jednym” dla układu krążenia, dajemy ludziom możliwość zastąpienia nim trzech oddzielnych preparatów.

Jestem względnie młody- czy potrzebuję czegoś do polepszenia układu krążenia?
Zdrowy układ krążenia dla ludzi w każdym wieku przynosi takie korzyści jak: optymalny przepływ krwi do mózgu, serca i innych organów wewnętrznych; poprawa działania funkcji poznawczych; lepsza odpowiedź immunologiczna, większa energia; mniejsze zmęczenie; szybsza regenerację po wysiłku; lepszy sen.

Czy jest gwarancja na to, że Laminine pomoże mi wyjść z moich dolegliwości ?

Odpowiedź jest prosta: bierzesz lekarstwo z przepisu lekarza i tylko czasami uprzedza cię on o ubocznych skutkach, ale najczęściej nie zadaje sobie takiego trudu. Bierzesz farmaceutyki, bo tak zadecydował lekarz (Osoba Zaufania Publicznego) bez względu na skutki uboczne jakie występują po tych medykamentach, na silne, niebezpieczne działanie toksyczne z jakim musi walczyć twoja wątroba i inne organy.

Potem zastanawiasz się: skąd wzięły się u mnie bóle migrenowe? Od czego boli mnie żołądek? Od czego boli mnie wątroba? Od czego mam obstrukcję, czy biegunkę? Dlaczego tak bardzo swędzi mnie skóra? To tylko drobne przykłady szkodliwości, w które nie chce się nam wierzyć. Ale przecież jest wiele innych skutków ubocznych po "lekarstwach" z apteki. 

Czy lekarz daje ci gwarancję na to, że przepisany medykament na pewno pomoże? Najczęściej mówi: proszę wrócić, gdyby coś się działo po wzięciu tego leku. Szczególnie tych reklamowanych jako najbezpieczniejsze środki przeciwbólowe - wskazane dla dzieci, ciężarnych kobiet, seniorów i staruszków ! Poczytaj o ich skutkach ubocznych na ulotkach.Strach przyjmować !!!

Czy te farmaceutyki dają ci gwarancję na usunięcie przyczyny twych dolegliwości? One mogą tylko usunąć objawy tej dolegliwości i ją przytłumić !! Ale przyczyna pozostaje nietknięta ! Poczytaj sobie uważnie , co jest napisane na opakowaniu i na wielkiej ulotce. Pisząc takie ostrzeżenia firma farmaceutyczna zabezpiecza się w ten sposób przed przyszłymi roszczeniami odszkodowawczymi.

Można dać ci jedną gwarancję: nie będziesz mieć skutków ubocznych po Laminine - a to dlatego, że jest to w 100% naturalny produkt: dodatek spożywczy (odżywka), BEZ CHEMII i JEJ UBOCZNYCH SKUTKÓW ! Ale nie można dać gwarancji na poprawę zdrowia w określonym z góry czasie, bo każdy organizm jest inny i ma różny stopień dolegliwości.

Jeśli nie zażyjesz Laminine i Laminine Omega+++, to nie dasz szansy swojemu organizmowi na uruchomienie jego własnych mechanizmów samo naprawczych, na jego regenerację, na na rekonwalescencję, na wzmocnienie sie i wyzdrowienie ! Czas dojścia do zdrowia jest różny dla każdego człowieka, mogą to być tygodnie i nawet miesiące. Zależne to jest od naleciałości chorobowych, które zbieraliśmy przez całe dotychczasowe życie. Dlatego Laminine bierze się po kuracji podstawowej, cały czas razem z Omega+++, która wzmacnia jej działanie wielokrotnie.  

Gdzie mogę dowiedzieć się więcej na temat produktów, marketingu i firmy?
Jeśli potrzebujesz więcej informacji, to zapraszam na webinary.
W każdy WTOREK, o godzinie 20:00, odbywają się prezentacje

Link na webinar: http://lifeleadergroup.com/spotkanie-dla-gosci.html i wystarczy następnie kliknąć na następnej stronie w napis: WEJŚCIE NA SPOTKANIE oraz zarejestrować się imieniem i nazwiskiem.



                                                                         #  #  #  #  #



A co mówi o dobroczynności jaj polski świat naukowy ? 

Gazeta Wyborcza / Nauka / Artykuły 12.11.2014  Onet.pl

Jedzcie jaja! Na śniadanie, na obiad, na kolację

Rozmawiała Aneta Augustyn

 

A A A Drukuj

Zwykle sześćdziesiąt jaj w domu musi być, ich liczba nie może spaść poniżej trzydziestu - zastrzega się prof. Tadeusz Trziszka ×⁄. Jajolog z Wrocławia, przez znajomych zwany jajcarzem, przekonuje Polaków, że warto jeść co najmniej dwa jaja dziennie

Aneta Augustyn: Nawraca pan naród na jaja?


Prof. Tadeusz Trziszka Nawracam, bo z jajami u nas nie najlepiej. Na Polaka nie przypada nawet jedna sztuka dziennie. Na Wielkanoc jajo ma swoje pięć minut, ale i tak nam to statystyk nie poprawia Jemy ledwie 200 jaj rocznie, dwa razy mniej niż Japończycy czy Chińczycy.

Po co nam więcej?

- Bo to najlepsze naturalne źródło bioaktywnych składników.

Nie ma w naturze drugiego produktu, w którym jest tyle potencjału. Jeśli zapłodnione jajo przez 21 dni będziemy podgrzewać w temperaturze 40 stopni, wykluje się pisklę z układem nerwowym, kostnym, krwionośnym, immunologicznym, itd. Czyli wystarczyło dodać energię cieplną, żeby powstało nowe życie. Bo w jaju jest wszystko, co potrzebne do jego stworzenia: precyzyjnie zaplanowany komplet białek, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych, wszystko w idealnych proporcjach.

Dwie sztuki dziennie pokrywają nam całkowite zapotrzebowanie na cholinę, która chroni wątrobę, oraz na aminokwasy potrzebne do odbudowy wszystkich komórek i tkanek. Kilkunastu aminokwasów niezbędnych do utrzymania przy życiu sami nie jesteśmy w stanie wyprodukować, musimy dostać je z zewnątrz, z pożywieniem. Występują one także w mleku, mięsie, roślinach, ale to jaja mają ich najwięcej i w dodatku najlepszej jakości. Białko jaja zostało uznane przez Światową Organizację Zdrowia za międzynarodowy wzorzec składu aminokwasowego.

Jajo zawiera też liczne fosfolipidy, m.in. lecytynę potrzebną do sprawnego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego, składniki mineralne, m.in. fosfor i żelazo, oraz niemal wszystkie witaminy, w tym cały garnitur witamin B, zwłaszcza B12, na której brak bywają narażeni zwłaszcza wegetarianie. Nie potrzeba nam jej wiele, ale jest kluczowa w metabolizmie, szczególnie tłuszczu i cukrów. Występuje tylko w produktach zwierzęcych, dlatego wegetarianom zaleca się łykanie pastylek z B12. Tymczasem dwa jaja dostarczają nam 100 procent dziennego zapotrzebowania na tę witaminę. W dodatku występuje ona w towarzystwie lipidów, które jeszcze wzmacniają jej przyswajalność. Dwa jaja to także sporo luteiny, która wzmacnia wzrok i połowa zapotrzebowania na witaminy A i E.

Nie mają jednak w ogóle witaminy C.

- Jajo zagryzione jabłkiem załatwia sprawę braku witaminy C. Ab ovo usque ad mala , od jaja do jabłka, od początku do końca - pisał Horacy. W Cesarstwie Rzymskim posiłki rozpoczynano jajkami, potem szły bażanty i inna dziczyzna, a kończono jabłkami. Jaja na starożytnych stołach serwowano na miękko, sadzone albo na twardo z sosami rybnymi. Apicjusz, autor antycznej książki kucharskiej De re coquingria libri X - O sztuce kucharskiej ksiąg 10 - podaje między innymi przepis na ovo spongia , coś na kształt dzisiejszego omletu. Żeby jaja były jak najdłużej świeże, przechowywano je wówczas w soli, otrębach albo zasypane ziarnem prosa.

Orędując w sprawie jajecznej, nie obawia się pan cholesterolu?

Polska jest jednym z ostatnich bastionów strachu przed cholesterolem, to prawie nasz wróg publiczny. Cholersterolofobia zaczęła się na świecie w latach 70., gdy przemysł farmaceutyczny szukał możliwości sprzedania leków, które ograniczają produkcję cholesterolu i nie dopuszczają do jego odkładania się w naczyniach krwionośnych. Szukano także winnych i padło na jaja. Dlatego w latach 70. i 80. w krajach wysoko rozwiniętych ich spożycie znacznie spadło.

Ale przecież cholesterol to problem dla wielu ludzi. Odkłada się w tętnicach, grożąc miażdżycą, zawałem, udarem.

- Fobia cholesterolowa nakręcała się bez naukowego uzasadnienia i miała jedną pozytywną stronę: przyspieszyła i rozszerzyła zaawansowane badania, za duże pieniądze, które pokazały kilka rzeczy.

Owszem, cholesterol jest czynnikiem ryzyka w rozwoju miażdżycy i choroby wieńcowej serca, ale przede wszystkim u osób obciążonych genetycznie hipercholesterolemią. Jest niezaprzeczalnym faktem, że u części ludzi organizm nie radzi sobie z nadprodukcją cholesterolu i odkłada go w naczyniach. Ale zdrowy, sprawny organizm sam reguluje jego poziom, bez względu na to, ile go zjemy.

Ważne - głównym sprawcą zła nie jest cholesterol z jaj, tylko ten, który wytwarzamy sami, w wątrobie. Produkujemy go codziennie mniej więcej tyle, ile znajduje się w piętnastu jajach. Cholesterol jest nam zresztą niezbędny. Organizm, który go nie produkuje, musi umrzeć. Występuje on w każdej błonie komórkowej, w miliardach wszystkich komórek naszego ciała, jest konieczny w tworzeniu hormonów płciowych, witaminy D i kwasów żółciowych.

Cholesterol nie może sam przepływać w systemie krwionośnym. Musi mieć autobus, który będzie go przewoził. Transportują go dwa nośniki, dwa związki fosfolipidowe - HDL i LDL. Zaczęto je rozróżniać dopiero w latach 80. Z wątroby do komórek jest transportowany LDL-em, potocznie zwanym "złym cholesterolem", który może odkładać się w naczyniach. Natomiast cały nadmiar jest z nich zabierany i odwożony do utylizacji w wątrobie HDL-em, "dobrym cholesterolem". I tu właśnie jest całe jajo: nie tyle o sam cholesterol chodzi, ile o proporcje nośników. Jak mamy za mało HDL, to nie ma kto "sprzątać" z powrotem do wątroby nadmiaru cholesterolu, który zaczyna odkładać się w naczyniach krwionośnych.

Skąd ten nadmiar?

- Poniekąd na własne życzenie: niemieckie i japońskie badania pokazały, że u ludzi w permanentnym stresie wątroba wyrzuca więcej cholesterolu. Jego nadprodukcję jednak przede wszystkim mamy zakodowaną genetycznie. Trzeba wtedy zwracać uwagę na dietę, jeść mniej cukrów i tłuszczów. Ale nie jaj, które w tym całym cholesterolowym zamieszaniu niesłusznie posadzono na ławie oskarżonych. Jajo zawiera 0,3 procent cholesterolu, to tyle co granica błędu. Nie może więc być tak kolosalnie szkodliwe, jak nas latami straszono. Poza tym jajo dostarcza dużą ilość korzystnego HDL-u.

Czyli jaj się nie bać?

- Lansowane kiedyś przekonanie, że można zjeść nie więcej niż dwa-trzy jaja na tydzień, zostało na Zachodzie definitywnie odesłane do lamusa. "Two eggs every day is ok" - dwa jaja codziennie są OK - stwierdzono w 1998 roku w Atlancie na konferencji poświęconej jajom. I nie było to bynajmniej hasło marketingowe drobiarzy, tylko fakt poparty rzetelnymi badaniami.


Prof. dr hab. Tadeusz Trziszka

×⁄     Prof. dr hab. Tadeusz TRZISZKA

Jest profesorem zwyczajnym w Katedrze Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Jest ekspertem w zakresie technologii drobiu i jaj, a w szczególności projektowania i technologii procesowych w przemyśle jajczarskim. W latach 1996 – 2002 pełnił funkcję prorektora ds. współpracy z zagranicą i rozwoju uczelni.