baner.jpg

Skład


Laminine Omega+++ jest preparatem uzupełniającym podstawowy produkt firmy LifePharm Globar Network o nazwie Laminine. Ten uzupełniający preparat w sposób synergiczny potęguje działanie Laminine nawet 4-ro krotnie. Jest on adresowany szczególnie dla osób z problemami sercowo-naczyniowymi ze względu na swój wyjątkowy skład. Do obrotu został wprowadzony przez LPGN w 2013 roku.

Laminine Omega+++ zawiera w sobie w pewnym stopniu także  wyciąg z zapłodnionego jaja kurzego z dziewiątego dnia inkubacji, kiedy koncentracja składników odżywczych jest maksymalna.

Preparat ten dawkuje się 1 kapsułka (maksymalnie dwie) dziennie w czasie posiłku (obiad) lub 15 minut przed. Więcej informacji o Laminine Omega+++ znajduje się także pod zakładką FAQ.

omega.JPG

W skład 1 zamkniętej kapsułki żelowej wchodzi:

• OPT (MicroActive CoQ10 – zastrzeżona mieszanka zawierająca koenzym Q )  -  850 mg

• Omega 9 ( kwas gamma-linolenowy)  -      5 mg

• EPA  (kwas eikozapenataenowy )        -  210 mg

• DHA  (kwas dokozaheksaenowy)        -  140 mg

• Witamina K2 (Menachinon – 7)           -    25 mcg 31%

Inne składniki to: żelatyna, lecytyna sojowa, gliceryna, fosfatydylocholina, dwutlenek tytanu, wosk pszczeli.

 

Firma LPGN pozyskuje olej rybny z sardeli peruwiańskiej, morskiej ryby pochodzącej z rodziny anchois, płynącej z Prądem Peruwiańskim wzdłuż wybrzeża Ameryki Południowej (niedaleko Peru), gdzie znajduje się czysta, przejrzysta woda. Plankton zjadany przez sardele w tym regionie jest bogaty w DHA (kwas dokozaheksaenowy) oraz EPA (kwas eikozapentaenowy), co powoduje, że owe ryby maja największe stężenie DHA i EPA w porównaniu z innymi gatunkami ryb.

Olej rybny zostaje podany destylacji cząsteczkowej oczyszczającej z brudu i toksyn, jak również jest testowany przed i po tym procesie, by zapewnić bezpieczeństwo jego konsumpcji.

 

Źródłem witaminy K2 jest produkt o nazwie natto otrzymywany z żółtej soi, którą poddaje się procesowi fermentacji, kiedy to do gotowanych ziaren dodaje się pożyteczne bakterie Bacillus subtilis - to jest laseczki sienne. Natto jest produktem spożywczym bardzo rozpowszechnionym w Japonii od setek lat. Wpływa na zdrowie i długowieczność Japończyków.